ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ

Η Κως είναι ελληνικό νησί και ανήκει στα Δωδεκάνησα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Είναι το τρίτο σε έκταση νησί των Δωδεκανήσων, μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο, ενώ με πληθυσμό 33.388 κατοίκους (απογραφή του 2011), είναι το δεύτερο σε πληθυσμό, μετά τη Ρόδο. Το νησί έχει έκταση 40 επί 8 χιλιόμετρα (25 επί 5 μίλια) και βρίσκεται 4 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της αρχαίας περιοχής της Καρίας (Καρικής) στην Τουρκία.

Ιστορία και αρχαιολογικοί χώροι:
Η Κως είναι η γενέτειρα του Ιπποκράτη που αποκαλείται «Πατέρας της Ιατρικής». Το δέντρο κάτω από το οποίο δίδασκε εξακολουθεί να στέκει στο κέντρο της πόλης και θεωρείται το αρχαιότερο δέντρο της Ευρώπης και ένα από τα αρχαιότερα δέντρα στον κόσμο.

Το Ασκληπιείο είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό μνημείο της Κω, το αρχαιότερο και πιο διάσημο θεραπευτικό κέντρο της Αρχαιότητας. Μέχρι σήμερα, ο Όρκος του Ιπποκράτη αντηχεί κάθε καλοκαίρι στο ναό του Ασκληπιείου. Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Οθωμανοί και Ιταλοί κατέκτησαν ανά τους αιώνες το νησί και έχουν αφήσει το σημάδι τους στη σύγχρονη Κω. Αρχαιολογικά μνημεία άνω των 3000 ετών βρίσκονται σε όλο το νησί. Πολυάριθμα κάστρα, αρχαίοι ναοί και θέατρα και η Αρχαία Αγορά μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Κω.

MEMBER OF

Michelangelo Hotels and Resorts
ΕΣΠΑ;